Primul an de agricultura.In solarii avem rosii,castraveti si ardei gras iar afara, vinete si gogosari si urmeaza ardeii kapia cand vremea ne va permite.
Aparent urzica este o plantă minune, un fel de Chuck Norris al plantelor. Zic asta, pentru că are o utlizare extrem de largă. Ceaiul de urzică este foarte sănătos și benefic organismului, recomandat pentru nenumărate boli și infecții iar samponul de urzică, poate fi preparat chiar și acasă și este foarte bun pentru eliminarea mătreții. Să nu uitam nici de mâncărurile preparate din urzică.
Bineînțeles motivul pentru care scriu despre urzică, este utilizarea ei în agricultură. Este parcă scoasă din reclamele de pastă de dinți, dar maceratul de urzică chiar este o soluție 3 în 1 deoarece este insecticid, fungicid și îngrășămînt deodată, deci o soluție minune bio. Am vrut sa scriu deja de demult despre asta, dar discuția de aici m-a determinat să mă apuc de treabă.
Cum se face macerat de urzică?
Prepararea maceratului de urzică este extrem de simplă:
-se pune o mână bună de urzici într-o găleată cu apă (raportul este de 10kg la 100l de apă)
-se acoperă și se lasă să fermenteze câteva zile
-se amestecă din când în când
-se obține o soluție extrem de urât mirositoare (semn că este gata maceratul)
-soluția diluată 1/10 poate fi stropită pe plante
-opțional poate fi amestecat cu purin, dacă este folosit ca și îngrășământ bio.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.